Negentien nieuwe camperplaatsen

In maart en april van dit jaar zijn er negentien nieuwe camperplaatsen geopend: dertien in Nederland en zes in België. Een ervan is Hoeve Mauritsoord in Dinteloord, in Noord-Brabant. De camperplaats is aangelegd op een weiland van een voormalige boerderij, in een landelijke omgeving, niet ver van Natura-2000-gebied.

“Toen we hier kwamen wonen, zochten we een bestemming voor het weiland achter de boerderij”, zegt Ingrid Lambregts, samen met haar man Corné eigenaar van de camperplaats. Omdat zij zelf ook camperen, was het idee snel geboren. “Maar het duurde wel drie jaar voor het rond was, want het bestemmingsplan moest worden gewijzigd.” Bij de aanleg en de procedure hebben de twee zich laten adviseren door de NKC.

Het terrein met ruimte voor 25 campers heeft alle voorzieningen, inclusief gratis wifi, behalve een douche en de mogelijkheid om grijs water te lozen. “We hebben geen riolering en dit zou een enorme investering vereisen in een septic tank. Gelukkig zijn er in de nabije omgeving mogelijkheden om het afvalwater gratis te lozen”, zegt Lambregts.

Omdat de twee met drukke banen in de zorg en als vrachtwagenchauffeur lang niet altijd thuis zijn, worden gasten geacht zelf een plekje uit te zoeken en de betaling contant of digitaal met een tikkie te regelen. Een infobord wijst de weg.

De camperplaats is geopend van 1 maart tot en met 1 november. De sitecode van Hoeve Mauritsoord op Campercontact is 108327. Een overzicht van de andere nieuwe camperplaatsen is te vinden op de website van de NKC.