Volop bewegingsvrijheid in riante Benimar Tessoro 444

15 juli 2024

De Spaanse camperbouwer Benimar komt met de nieuwe halfintegraal T444, als opvolger van de T442. Verder is er veel nieuw in de halfintegraalserie Tessoro van Benimar: een vernieuwd basisvoertuig, wijzigingen in het exterieur en een opgefrist interieur.

De nieuwe T444 is met zijn 7,36 meter 44 centimeter langer dan de T442, die vrijwel dezelfde indeling had. Die extra centimeters komen goed van pas in deze familiecamper, die Benimar daardoor net wat royaler weet in te delen. In de zitgroep is voldoende ruimte voor een L-vormige bank, een grote tafel en een bank aan de passagierszijde.  

Veel bewegingsvrijheid is er ook in de badkamer, die behalve een toilet en de vaste wastafel ook een douchecabine heeft. Een spiegel met verlichting erachter – tegenwoordig standaard bij Benimar – en een kast voor verzorgingsproducten maken de badkamer compleet.  

De keuken is behoorlijk ruim met flinke boven- en onderkasten. De AES-koelkast, rechts van de keuken, heeft een inhoud van 140 liter. Tegenover de koelkast is een grote kledingkast te vinden. Het slaapgedeelte is met een deur af te sluiten van de living. Het bed is handmatig in hoogte te verstellen, waardoor er meer ruimte in de garage te creëren is. Boven de zithoek hangt een elektrisch hefbed en ook van de zitgroep is een bed te maken.

De Benimar T444 is gebouwd op het nieuwe Ford-chassis met standaard een 130 pk-motor en een handgeschakelde versnellingsbak. Voor de hele Tessoro-serie is de polyester kap boven de cabine vernieuwd. Ook de achterzijde kreeg een update. Wat de nieuwe halfintegraal gaat kosten, is nog niet bekend.