Nieuwe camperplaats rond vijver in Nieuwe Pekela

8 augustus 2024

In Nieuwe Pekela is in juli de nieuwe camperplaats De Pekelder Campertuin van start gegaan, met 25 plekken rondom een aangelegde vijver. De camperplaats heeft alle noodzakelijke voorzieningen, inclusief een wasserette.  

Het idee om een camperplaats te beginnen ontstond toen vrienden in coronatijd met een camper op het terrein hebben overnacht. “Zij zeiden: je moet een camperplaats beginnen”, vertelt Abram Woltjer, samen met zijn echtgenote Renate eigenaar van de camperplaats. “In eerste instantie zei ik: ben je nou helemaal gek geworden? Maar zo gek was het idee helemaal niet.” 

Met adviezen van onder meer het Projectbureau Camperplaatsen van NKC gingen de twee aan de slag, met de aanleg van sanitair, het graven van een vijver en het plaatsen van stroompalen. “Grappig: ik woon al 44 jaar in deze streek, maar Frejo Blaauw van de NKC wees me op een aantal heel gevarieerde en mooie fietsroutes, die ik nog niet kende.” Ook wil het stel nog twee B&B-plekken op de bovenverdieping van de schuur creëren. 

Inmiddels staan er dagelijks acht of negen campers, die vaak wel drie of vier nachten blijven. “Men is vooral gecharmeerd van het uitzicht op de vijver. Die is inderdaad bedoeld om naar te kijken: vis zit er niet in en zwemmen is niet echt de bedoeling. Volgend jaar, als de vijver een stabiele watercultuur heeft ontwikkeld, komt er nog beplanting die erbij past.” 

De sitecode van camperplaats De Pekelder Campertuin op Campercontact is 158144.