Met de camper door Europa: 5 ideeën voor een schitterende reis

1 augustus 2024

Europa telt nog heel wat verborgen parels aan camperlanden, -streken en -plekken. En of je met de camper nu liever door rustig Scandinavië rijdt, de wilde natuur in Midden-Europa verkent of de geschiedenis wilt opsnuiven, onze tips kun je gebruiken voor enkele heel uiteenlopende vakanties. Wat dacht je van deze vijf bestemmingen door heel Europa? 

Hoe reis jij grotendeels naar je bestemming?

Kroatië 

 

Kroatië is bekend van z’n prachtige bergzichten, helderblauw water en indrukwekkende natuur. De avontuurlijke alsook de genietende camperaar kan er naar hartenlust op ontdekking gaan, want Kroatië heeft zowel natuurparken vlak bij het strand als stadjes doordrenkt met geschiedenis. Zo staat in Pula nog een Romeins amfitheater. 

Wie graag wat aanwijzingen heeft in dit gevarieerde land en een uitgezette route wil volgen, kan Kroatië verkennen met de NKC-camperroute ‘Land van uitersten’. 

Noorwegen 

Noordelijker in Europa ligt Noorwegen, een veelzijdig land dat enorm populair is onder camperaars. Met goede reden, want de Noorse landschappen zijn adembenemend. Steile kliffen, luide watervallen en indrukwekkende fjorden zorgen ongetwijfeld voor een drukbezet fototoestel. 

 

In Noorwegen vind je reusachtige bergketens met bijhorende meren, maar ook zandstranden en niet te vergeten de poolcirkel en de Noordkaap. Ben je nog op zoek naar een maandlange route voor deze nazomer? Overweeg onze NKC-camperroute die je langs de Noorse westkust en Lofoten brengt.  

Griekenland 

In het zonnige Griekenland kun je dan weer je hart ophalen aan historische artefacten en duizenden jaren geschiedenis. Je komt er door met de camper op een veerboot te gaan, maar je kunt ook over land rijden. 

  

De vriendelijke lokale bevolking in de charmante dorpjes zal je met open armen ontvangen. In de zon, aan de zee of op het strand, een campertrip naar Griekenland zorgt voor een onvergetelijke vakantie! 

IJsland 

Een afgelegen eiland in het noordwesten van Europa met Reykjavík als meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld: IJsland herbergt nog heel wat (natuur)pracht. Je vindt er eindeloze landschappen, eeuwige stilte, en niet zoveel mensen. Twee derde van de bevolking van IJsland woont in de hoofdstadregio.  

 

Routes, wandelingen en uitzichten waar je zo goed als alleen bent, camperplekken waar het ontbreken van elektriciteit goedgemaakt wordt door de wondermooie omgeving, en een bootreis ernaartoe die je al helemaal dat vrijheidsgevoel geeft. Waar wacht je op? 

Slovenië 

Een verborgen parel is Slovenië in het midden van Europa. Boven Kroatië, naast Italië en onder Oostenrijk ligt deze groene oase waar menig wandel- en fietsliefhebber aan z’n trekken komt. Er is een stukje aan de Adriatische Zee en het ligt aan het zuiden van de Alpen, maar dit kleine landje is voornamelijk dichtbebost. Het is ook gekend om z’n thermaalbaden en wijngebieden.

Engels is er voor de gastvrije bevolking geen probleem, wat het contact vergemakkelijkt. Heb je liever een uitgezette route dan er zelf een te moeten samenstellen, dan is de camperroute ‘Groene verrassing’ ongetwijfeld wel iets voor jou.