Lang dwarsbed in 4x4-buscamper Pössl RoadstarX

29 juli 2024

Een dwarsbed van ruim twee meter in een buscamper? Pössl denkt liever in oplossingen dan in onmogelijkheden en plaatst een lang dwarsbed in de nieuwe RoadstarX. En deze buscamper is om meer redenen de moeite van het bekijken waard.

De Pössl RoadstarX voelt zich helemaal thuis in een ruige omgeving. Met de Mercedes Sprinter als basis, een 190 pk-motor, vierwielaandrijving, terreinbanden en een bullbar is geen terrein hem te gek. 

De buscamper is te betreden via een instaptrede die bij het openen van de toegangsdeur automatisch uitklapt. In het interieur voeren antraciet en een houtdecor de boventoon. De meubelstoffering bestaat uit twee tinten grijs. De witte raamomlijsting zorgt voor fris contrast in het overwegend donkere interieur. 

Lichte badkamer 

Het keukenblok is slim opgesteld: bij het tweepitsgasstel is het wat smaller, terwijl de keuken richting de toegangsdeur juist breder wordt. Dit zorgt voor een groot aanrechtblad met veel werkruimte. De koelkast is op de kopse kant geplaatst. Tegenover de keuken bevindt zich de lichte badkamer, die is uitgerust met een toilet en waskom. De handdouche is door het raam te trekken, zodat deze ook buiten te gebruiken is. 

Verder heeft de bus een enorm dwarsbed van 208 bij 145 centimeter. Zo’n lengte is normaal gesproken niet mogelijk in een Sprinter, maar Pössl heeft de buscamper voorzien van een elektrische slide-out, waarmee de Sprinter extra centimeters krijgt in de breedte. Het 10-inch-MBUX-systeem van Mercedes en Truma Combi 6 D+E-dieselverwarming zijn enkele zaken die tot de standaarduitrusting behoren. Naar verwachting is de Pössl RoadstarX eind dit jaar in Nederland te koop, voor een vanafprijs van rond de 120.000 euro.