Kampeer & Caravan Jaarbeurs in de startblokken

26 september 2024

In de Jaarbeurs in Utrecht gaat komende woensdag 2 oktober de 59ste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van start. Tot en met zondag 6 oktober kunnen bezoekers er alles vinden op het gebied van kamperen: caravans, tenten, vouwwagens, daktenten, reisbestemmingen, accessoires en uiteraard ook tal van campers.  

Op de eerste beursdag wordt bekendgemaakt welke als camper er met de titel Camper van het jaar vandoor gaat. Genomineerde modellen zijn de camperbus Dreamer Cap Land, de buscamper Malibu Genius 641 LE, de modulaire buscamper van VAN-Jorn en de halfintegraal Dethleffs Globebus Performance. Voor het eerst werken ANWB en NKC samen bij de organisatie van deze verkiezing. De ANWB maakt verder bekend welke caravan in de prijzen valt. 

Ook op de eerste beursdag vindt net als eerdere jaren het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche plaats, een gezamenlijk initiatief van NKC, ANWB, Bovag, Hiswa-Recron, KCI en KCJ. Hier wordt het Duurzaamheidsonderzoek 2024 gepresenteerd en vindt de uitreiking van de Duurzame KampeerAwards plaats. 

Uiteraard is ook de NKC te vinden, bij stand C071 in hal 7. Om in de vakantiestemming te komen, kunnen bezoekers er hun vaardigheden tonen tijdens een potje jeu de boules en daar nog leuke prijzen mee winnen ook. In het NKC-theater kunnen belangstellenden tips krijgen over het goed voorbereid op camperreis gaan en er zijn presentaties over camperen in Marokko en IJsland en overwinteren in Spanje. 

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over wat er allemaal te zien, doen en beleven is, is te vinden op de website van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.