Integraalcamper Carthago C2-tourer geschikt voor B-rijbewijs

19 augustus 2024

Carthago introduceert de integraalcamper Carthago C2-tourer, een lichtere versie van de C1-tourer, die geschikt is voor het B-rijbewijs. Dat zijn niet veel integraalcampers. Omdat nog niet bekend is wat de camper leeg weegt, is echter ook niet duidelijk hoeveel er overblijft voor bagage.

De Carthago C2-tourer is slechts 2,17 meter breed, tien centimeter smaller dan de C1-tourer. Dit is meteen een van de geheimen van de gewichtsbesparing waarmee het Carthago lukt om onder de 3.500 kilogram te blijven. Het ruimtegevoel is er volgens het merk niet minder om, dankzij de slimme meubelconstructie. 

Er zijn vijf indelingen, van 7,04 meter tot 7,40 meter lang. Ze hebben allemaal een L-vormige zitgroep, een hoekkeuken en een Raumbad. Het grootste verschil zit in de bedden. Drie indelingen hebben enkele bedden en twee een queensbed.

De nieuwe slim liner, zoals Carthago de C2-tourer noemt, heeft de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Voor het nieuwe seizoen is het front van alle integralen helemaal vernieuwd. Daarbij hoort onder meer een nieuw ontworpen grille met een grote C van Carthago, die ook op de C2-tourer te zien is. 

Voor bezitters van een C1-rijbewijs die vooral blij zijn met de geringe breedte, is de Carthago C2-tourer eveneens interessant, want hij is ook leverbaar in een variant van 4.200 kilogram. Wat de smalle integraal gaat kosten, is nog niet bekend.