Camperkookstel: Pisto Andaluz in Spanje
Thysa en Wijnand reizen met hun camper James door Europa. Ze gaan op zoek naar de lekkerste plaatselijke gerechten en de allermooiste plekjes. In hun vlog nemen ze je mee op hun culinaire ontdekkingstocht en laten zien wat je op twee pitjes zoal kunt klaarmaken in de camper.
In deze eerste aflevering bezoeken zij een markt aan het strand van La Mamola aan de Spaanse Costa Tropical en koken Pisto Andaluz met uitzicht over zee.
Recept “Pisto Andaluz” of ratatouille uit Andalusië
Dit gerecht heeft helemaal niets te maken met pesto, maar is een Spaanse variant van de beter bekende Franse ratatouille (maar dan met net wat meer olijfolie). Een lichte groenteschotel, ideaal voor een zomerse maaltijd of als bijgerecht naast vlees of vis. Wij hebben hier een geroosterd kippetje van de markt bij geserveerd.Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 groene paprikas
- 1 rode paprika
- 2 aubergines
- 1 ui
- 6 rijpe tomaten
- 4 tenen knoflook (fijn gehakt)
- 1 citroen
- een takje rozemarijn
- Zwarte peper
- Zout
- Extra virgin olijfolie