Buscamper Malibu Genius 641 LE op verlengde Mercedes Sprinter

Op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteert Malibu deze week de Malibu Genius 641 LE, een buscamper op een met 48 centimeter verlengde Mercedes Sprinter.

Een Sprinter met een lengte van 6,41 meter; die bestaat niet. Een gemis, volgens Malibu. Het merk wilde de beproefde indeling overhevelen van een Fiat Ducato naar een Mercedes, maar een Sprinter van 5,93 meter is daarvoor te kort en die van 6,96 meter weer te lang. De oplossing bleek het gebruik van de korte versie, die Malibu met 48 centimeter verlengde.

Op de badkamer na verschilt het interieur niet veel van andere Malibu Vans. De Supermax-badkamer, zoals Malibu hem noemt, heeft onder meer een toilet dat kan wegdraaien onder de dinettebank en een opklapbare wastafel. Zo ontstaat een grote doucheruimte. De badkamerdeur dient – met extra verlenging – als scheidingswand tussen de badkamer en het bed en het leefgedeelte.

Opvallend zijn de enkele bedden, die elk twee meter lang zijn en omhoog kunnen klappen. De ruimte eronder, met een volume van 1.400 liter, is bedoeld voor kleding en andere bagage. De Malibu Genius heeft geen dubbele deuren, maar een grote achterklep. Voor de ruimte tussen de bedden biedt Malibu verschillende opbergsystemen, waaronder een fietsendrager en een uittrekbare kast voor euroboxen.

De buscamper is ook verkrijgbaar in een uitvoering met vierwielaandrijving. In deze offroad-versie krijgt de Genius onder meer wielen van 16 inch met terreinbanden, een ledlichtbalk en een pakket om zelfvoorzienend te reizen. Wat de Malibu Genius 641 LE gaat kosten, is nog niet bekend.