Italië

Van Rome tot Sicilië

itali-Sicilië-italië-rome-forum-romanum-zonsondergang
itali-Sicilië-italië-zee-kust-boodjes-camper-van-rome-tot-sicilië
itali-Sicilië-dsc_7149

Beleef Bella Italia in optima forma en geniet van historische steden, archeologische schatkamers, tropische paradijsjes, machtige vulkanen en een culinaire explosie.

euro

2.655 p.p.

calendar_month

23 aug 2024 - 27 sep 2024

route

2050 kilometer

people

20 campers

Over de reis

Introductie

De hoogtepunten rijgen zich aaneen in deze reis door het zuiden van Bella Italia. Zo start de trip in Rome, waar we de wereldberoemde bezienswaardigheden van de stad zullen zien. Hierna hebben we ruim de tijd om Napels en omgeving te ontdekken: van de vulkaan de Vesuvius tot het historische Paestum en Pompeï. Vervolgens zakken we af naar de punt van de laars.

Daar nemen we in Villa San Giovanni de boot, om na korte tijd in Messina voet op Siciliaanse bodem te zetten. Geen eiland is zo rijk aan overblijfselen van oude beschavingen als dit zonovergoten vulkaaneiland, het grootste eiland in de Middellandse Zee. Vele volkeren hebben hier hun sporen nagelaten en hun culturele schatten zijn nog altijd zichtbaar. Tijdens deze reis zullen we er vele bezoeken. Ook het Siciliaanse landschap is zeer afwisselend. Verlaten baaien met diepblauw water en prachtige stranden, en van glooiend tot bergachtig: het is deze variatie die Sicilië zo aantrekkelijk maakt.

itali-Sicilië-2016-036-zuid-italië-5
itali-Sicilië-itali-palermo-cattedrale-di-palermo-036
itali-Sicilië-itali-fondachello-di-mascali-camping-mokambo-036
itali-Sicilië-itali-agrigento-uitzicht-ii-036

Hoogtepunten & unieke kenmerken

  • Bus excursie in Rome
  • Bezoek aan Napels, Vesuvius en Pompei
  • Naar de Etna en wandeling langs de Alcantara kloof
  • Stadswandeling in Agrigento
itali-Sicilië-2024-036_zuid_italie_sicilie-01

Reisschema

Dag 1-11 Rome, Napels, Paestum

Rijdagen: dag 4, 9

Attracties van wereldallure

Waar beter te beginnen aan deze reis door Bella Italia dan in Rome? In misschien wel de allermooiste stad van Europa neemt een gids ons mee naar wereldberoemde bezienswaardigheden als het Colosseum en stuiten we vrijwel onophoudelijk op de mooiste bouwwerken. Een dag na al deze architectonische parels fietsen we vanuit modern Ostia naar het antieke Ostia Antica, de havenstad van het oude Rome. Hierna rijden we naar Vico Equense, een kleurrijke badplaats aan de Amalfikust én de ideale springplank voor onze uitstapjes naar Napels, de Vesuvius en Pompeï. In Paestum gaat de archeologische schatkist wederom open en zien we ’s werelds best bewaarde oude Griekse tempels..

itali-Sicilië-kroati-pula-colosseum-2018-009-031

Dag 12-20 Nikotera, Oliveri, De Etna, Avola

Rijdagen: dag 12, 14, 17, 20

Siciliaanse hoogtepunten

Via Marina di Nicotera bereiken we in Villa San Giovanni de punt van de laars en nemen we de veerboot naar Sicilië. Finish van de eerste etappe op dit zonovergoten eiland is het kustplaatsje Oliveri, vanwaar we een dagtripje maken naar de Eolische eilanden Lipari en Vulcano. In Fondachello staat er een busexcursie naar de Etna op het programma, de actiefste vulkaan van Europa, en wandelen we door de adembenemende Alcantarakloof. Ook niet te missen is Taormina, het droomdorpje met fenomenale uitzichten over de helderblauwe zee en het imposante Griekse theater. Avola is onze uitvalsbasis aan de zuidoostkust. Vanaf hier bezoeken we het schitterende stadje Syracuse en zit je ook zo in Noto, een van de mooiste baroksteden van Italië.

Dag 21-27 Punta Bracetto, San Vito lo Capo

Rijdagen: dag 23, 27

Archeologische en tropische paradijzen

Ook deze week genieten we volop van de Siciliaanse cultuur- en natuurschatten. Zo val je ongetwijfeld als een blok voor de betoverende barokstadjes Modica en Ragusa en heb je op de gouden zandstranden in Punta Bracetto het vakantiegevoel direct te pakken. Meer historisch erfgoed zien we in het archeologische paradijs in en rond Agrigrento; de Vallei van de Tempels. In dit werelderfgoedgebied struikel je over de ruïnes en heiligdommen. Via de extreem witte klif Scala dei Turchi bereiken we alweer een stad vol historische pracht en praal: Selinunte. Hierna gaan we naar een tropisch paradijsje, want zo kun je de levendige badplaats San Vito lo Capo dankzij de wuivende palmbomen, het fijne zandstrand en kristalheldere water in vijftig tinten turkoois wel noemen.

itali-Sicilië-italië-agrigento-tempel-van-concordia-036

Dag 28-36 Palermo, Finale di Pollina, Opi

Rijdagen: dag 30, 34

Cefalù en Palermo

Zongebruind verlaten we het ‘Caribische eiland’ en rijden we naar de onbekende, maar ongelooflijke mooie bergen van Parco delle Madonie. Dit schitterende berggebied ligt in het achterland van Palermo en Cefalù en is een feest voor wandelaars en natuurliefhebbers. Na de zuivere berglucht opgesnoven te hebben, strijken we in Finale di Pollina neer aan de Tyrreense kust. Uiteraard bezoeken we ‘buurman’ Cefalù, een van de meeste charmante kustplaatsen van Sicilië. Ook gaan we met de bus naar Palermo, de bruisende en boeiende hoofdstad van ongepolijste schoonheid. Een aantal dagen later stappen we hier aan boord van de ferry naar Napels en eindigt de reis op het Italiaanse vasteland.

Datum en prijzen

Vertrekdata 2024
Startdatum 23-08-2024
Einddatum 27-09-2024
Beschikbaarheid Voldoende
Camper +1 persoon € 3.725 p.p.
Camper + 2 personen € 2.655 p.p.
east
Boek nu

Inbegrepen

  • Ferry-overtocht Palermo – Napels (incl. buitenhut)
  • 35 x overnachting
  • 12 x excursie
  • 4 x lunch (incl. 1 drankje)
  • 4 x diner (incl. 2 drankjes)
  • 1 x pizza-avond met wijn
  • 8 x borrel of koffie en thee
  • 1 x koffie met iets lekkers
  • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
  • Wegenkaart van het reisgebied
  • Reisinformatie in app TripPlans
  • Geprint exemplaar reisboek of korting bij keuze alleen digitale reisinformatie
  • Fooien
  • Bijdrage t.b.v. aanplant 6 bomen (654 kg CO2 compensatie) Stichting StukjeNatuur

Toeslagen

  • Voor niet-leden geldt een toeslag van € 50,- per boeking.

Details

Reisinformatie
Reisnummer

‍2024-036

Max. groepsgrootte

20 campers

Startpunt

Rome / Ostia Antica, Italië

Eindpunt

Sorrento Italië

Lengte reis

2050 kilometer

Aantal rijdagen

11 rijdagen

Kennismakingsbijeenkomst
Datum

18 en 19 juli 2024

Locatie

Camperplaats de Zwaan te Nunspeet

Reisbegeleiders
steenis-van-gert-jan-en-ineke-nkc23nov025

Gert-Jan en Ineke

Praktische informatie

  • Er is beperkte mogelijkheid tot deelname voor campers langer dan 7,00 meter. Neem vóór inschrijving contact op met de reisbegeleiding.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan op deze reis.
  • Let op: de tarieven van de ferry, het type accommodatie aan boord en de vertrek- en aankomsthaven zijn onder voorbehoud! Hierbij zijn wij afhankelijk van de ferrymaatschappij. Dit kan van invloed zijn op het reisschema en de reissom.
  • De ferrytarieven en – toeslagen zijn op basis van 2023 en daarom onder voorbehoud.
  • Het actieve karakter van deze reis vraagt om een goede lichamelijke conditie. Deelnemers moeten goed ter been zijn en zonder moeite lange wandelingen kunnen maken op oneffen ondergrond.
  • Deze reis heeft dagtrajecten van gemiddeld 150 kilometer (max. 340 kilometer) via smalle, kronkelende wegen waarop je met beperkte snelheid kunt rijden.
  • Ervaring met rijden in de bergen is gewenst.
  • Sommige campings zijn eenvoudig, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra zijn aanwezig.
  • Het meenemen van fietsen is mogelijk. Let op: camperlengte is dan incl. fietsenrek.
  • De fietsroutes gaan veelal over glooiend terrein, overweeg een e-bike of fiets met meerdere versnellingen mee te nemen. Het dragen van een fietshelm wordt geadviseerd.
  • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
  • Het tolgeld tijdens de reis is +/- € 100,- en de Ferry naar Sicilië +/- € 60,- Dit is niet inbegrepen in de reissom!
  • Tolgelden zijn niet inbegrepen in de reissom.
  • Check voor boeking de Algemene voorwaarden NKC Camperreizen

Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Ervaringen

Sicilië moet je gezien en beleefd hebben!

Deelnemer

Geniet van een rijke mix aan vulkanen, oude steden en dorpen, archeologische objecten, schitterende stranden en een culinaire explosie.

Gert-Jan en Ineke
Reisbegeleiders

Daarom mee met NKC

Beleef het ultieme camperavontuur met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Met de NKC kom je op de mooiste plekken en ervaar het gemak en de gezelligheid van samen reizen met onze ervaren reisbegeleiders.

  • Reizen voor en door camperliefhebbers;
  • méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen;
  • hoge beoordeling door deelnemers.

Voordelen van NKC groepreizen

8.1
van onze klanten
done
Meer dan 25 jaar ervaring
done
Exclusief voor camperaars
done
Reisinformatie in app
done
Individueel, maar toch samen
done
Inclusief kennismakingsbijeenkomst
done
Begeleiding door 2 (echt)paren
done
Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Bekijk ook andere groepsreizen