Wat doet de NKC op het gebied van duurzaamheid?

Een betere wereld begint bij jezelf. Vandaar ook dat NKC zelf op reis gaat om duurzaamheid te integreren en normaliseren in de dagelijkse gang van zaken.
NKC en duurzaamheid: natuurlijk op pad met de camper

Bewustwording

Beter zorgen voor morgen begint bij bewustwording creëren bij en ondersteunen van collega’s en vrijwilligers. Zo kunnen we echt aan de slag met verduurzaming van de NKC-producten en diensten en onze dagelijkse werkzaamheden.

Ecologische voetafdruk

Natuurlijk weten we ook dat met de huisvesting in ons huurpand met energielabel B we met ons gedrag het energiegebruik verder kunnen beperken. We maken gebruik van groene stroom, ledverlichting, warmtepompen die kunnen koelen en verwarmen ten behoeve van minder gasverbruik en de nieuwste energiezuinigere ketels. Met een balans tussen thuiswerken en op kantoor en het stimuleren van milieuvriendelijk woon-werkverkeer verminderen we onze CO2-uitstoot nu en in de toekomst.

NKC bos voor natuurherstel en CO2-opvang

Op Landgoed Prattenburg in Veenendaal is de NKC in samenwerking met Stichting StukjeNatuur begonnen met het aanplanten van een bos. De NKC wil hiermee de niet te besparen CO2-uitstoot van de bedrijfsvoering en de door ons georganiseerde camperreizen laten opslaan door zo'n 1.500 nieuwe bomen. Een stap richting een groen en gezond camperklimaat.

Duurzamer Inkopen

Op kantoor schenken we fair trade thee en duurzaam gecertificeerde koffie. Bovendien gaan we verder met ‘ontspullen’, schenken spullen voor hergebruik aan kringloopwinkels, zijn begonnen met het duurzamer inkopen van kantoorartikelen. Ook het cateringassortiment kan veel meer dan nu bestaan uit producten met extra zorg voor mens, dier en natuur. Daarnaast spelen we in op de behoeften met onder andere digitalisering van documenten met ultiem gemak voor de gebruiker. Ook maken we gebruik van milieuvriendelijk papier voor kantoorwerkzaamheden en van ons magazine Kampeerauto.

Op weg naar beter

We zijn begonnen aan een reis voor een betere wereld maar we zijn er nog niet. Wel weten we dat we met het zetten van kleine stappen een stap vooruit maken. Jaarlijks laten we weten hoe we het afgelopen jaar gedaan hebben, wat er gelukt is en wat minder goed gelukt is, wat we geleerd hebben en hoe we het volgende keer beter kunnen doen. Voor dit jaar is er nog genoeg laaghangend fruit dat we willen oogsten op onze weg naar beter.