Tussenstop in Appingedam

2 september 2024

Appingedam is een havenstad met een rijke historie in de provincie Groningen. Het telt ongeveer 11.000 inwoners. Op zeven kilometer van het centrum van Appingedam vind je Camperplaats Eemdijk. Wij geven je drie tips voor een tussenstop en activiteiten in Appingedam.

Tip 1: Museum Stad Appingedam

 
Microtoerisme
(CC BY-SA 3.0) Via Wikimedia Commons

In Museum Stad Appingedam vind en leer je alles over de rijke historie van de stad. Hier zijn de kamers in historische stijl ingericht. Elke kamer staat voor een hoofdstuk in de geschiedenis. Verder heeft het museum een eigen zilvercollectie, omdat Appingedam vroeger een welvarende stad was.

Tip 2: Jachthaven Appingedam

Microtoerisme (CC BY-SA 3.0) Via Wikimedia Commons

Niet ver van het museum vind je de jachthaven van Appingedam. Deze haven bevindt zich tussen het historische centrum en het nieuwe winkelhart van Appingedam. Bij Paviljoen Overdiep kun je even rustig wat drinken terwijl je uitkijkt over de haven. Je kunt hier een rondvaart boeken om de oude binnenstad te ontdekken. Mocht je liever zelf actief bezig zijn, dan verhuurt de jachthaven ook kano’s.

Tip 3: Nicolaikerk Appingedam

Hilverd Reker (CC BY-SA 3.0) Via Wikimedia Commons

In de hoofdstraat van Appingedam staat de Nicolaikerk, een echte blikvanger. De Nicolaikerk is een oude kerk uit de 13e eeuw. Het gebouw valt op door zijn stevige bakstenen en bijzondere interieur, met een orgel en oude muurschilderingen. De kerk is de grootste in de Groninger Ommelanden en heeft een plekje in de  Top 100 van de Nederlandse rijksmonumenten.

De sitecode van Camperplaats Eemdijk op Campercontact is 78130.