Tussenstop in Staphorst

27 augustus 2024

Staphorst, in het groene hart van Overijssel, is een bijzondere bestemming voor camperaars die van cultuur en natuur houden. Het telt ongeveer 11.000 inwoners. Op zeven kilometer van Staphorst vind je Camperplaats Welverdiend. Wij geven je 3 tips voor activiteiten in en om Staphorst. 

Tip 1: Museum Staphorst

Weefemwe (CC BY-SA 3.0 NL) via Wikimedia Commons

Op zo’n twintig minuten fietsen van de camperplaats ligt Museum Staphorst, waar je kunt ontdekken hoe mensen in Staphorst vroeger leefden. Je kunt er oude klederdracht bewonderen, leren over de geschiedenis en zelfs zien hoe boerenfamilies woonden. Het museum geeft je een kijkje in het rijke culturele erfgoed van Staphorst.

Tip 2: Alpa Farm Rouveen

Victor Sassen (CC BY-ND 2.0 NL) via Flickr

Ongeveer tien kilometer van de camperplaats vind je de Alpa Farm Rouveen. Daar kun je je alpaca’s van dichtbij ontmoeten. De boerderij biedt ook workshops, een high tea en kinderfeestjes aan, dus er is voor iedereen wel iets te doen. Het is een mooie plek voor een ontspannen dagje uit met het gezin.

Tip 3: Boswachterij Staphorst

Niet ver van de camperplaats kun je Boswachterij Staphorst bezoeken. Hier vind je een mix van bossen, heide en kleine meertjes. Het is bovendien een fijne plek om te wandelen of te fietsen en om te genieten van de natuur. Je kunt er dieren spotten en lekker tot rust komen.

Algont ( CC BY-SA 3.0) via Wikimedia Commons

De sitecode van Camperplaats Welverdiend op Campercontact is 108370.