Enkele bedden in 5,93 meter lange La Strada Regent E

26 augustus 2024

Niet over elkaar heen kruipen en ieder zijn eigen slaapplaats; de enkele bedden zijn geliefd bij veel camperaars. Maar dan moet er wel genoeg ruimte voor zijn. In de 5,93 meter lange buscamper La Strada Regent E is hiervoor een oplossing bedacht: geen dinettebank.

De La Strada Regent E op de Mercedes Sprinter is echt een buscamper voor duo’s. En omdat de draaibare cabinestoelen al twee zitplaatsen bieden, besloot La Strada de dinettebank eruit te laten om zo ruimte te creëren voor de enkele bedden. Door voorin een tafeltje te plaatsen, ontstaat er toch een zitje.

Verplaatsbare tafel

Deze tafel is verplaatsbaar en ook achterin te gebruiken. Aan het voeteneinde van de enkele bedden is het namelijk mogelijk om met kussens twee zitplaatsen te creëren. Samen met het tafeltje vormen ze een kleine zithoek.

De bedden – met Froli-veerschotels en koudschuimmatrassen – hebben een lengte van 2 meter en 1,85 meter. Ze zijn bovenin aan elkaar te koppelen met extra matraselementen. Met verlengingen aan weerszijden is er zelfs een dwarsbed (1,95 x 1,37 meter) van te maken. In dat geval is het niet nodig om het zitje aan het voeteneinde voor de nacht te verwijderen.

Slimme oplossingen

Zowel de keuken als de badkamer is compact, wat ook niet anders kan in een buscamper van net geen 6 meter met enkele bedden. In de badkamer is gekozen voor slimme oplossingen als een opklapbare wastafel en een vouwdeur. In de keuken is de koelkast op de kopse kant geplaatst. Een aanrechtblad ontbreekt. In plaats daarvan kunnen de afzonderlijke afdekplaten van het gasstel en de spoelbak als werkruimte dienen.

De nieuwe La Strada Regent E is te koop vanaf circa 119.500 euro.