Kinderen beslissen mee over camperbestemming

19 augustus 2024

Ruim twee derde van de Nederlandse camperaars laat de kinderen meebeslissen over de volgende camperbestemming. Uit onderzoek van Campercontact onder bijna 2.000 camperaars blijkt dat kinderen in 67 procent van de gezinnen invloed hebben op de reisplannen. Deze camperreizen duren gemiddeld zes dagen, maar de afstanden variëren sterk. Zo blijft 22 procent van de camperaars binnen 250 kilometer van huis, terwijl 21 procent juist langere reizen maakt van 2.000 kilometer of meer.

Jorian Keij, CEO van Campercontact, ziet hierin de veelzijdigheid van het camperleven terug: “Het mooie is dat het aansluit bij heel verschillende typen reizigers. Of je nu houdt van vooraf plannen of liever op de bonnefooi gaat, er is altijd een mogelijkheid die past.”

Kinderen vermaken zichzelf

Meer dan de helft van de camperaars zegt niets speciaals te doen om hun kinderen onderweg te vermaken, omdat zij dat zelf prima kunnen. Tablets en telefoons zijn de favoriete hulpmiddelen voor degenen die wel iets regelen. Nadelen aan het camperen met kinderen worden door de meeste camperaars niet als problematisch ervaren; 46 procent ziet geen enkele uitdaging. Voor 22 procent is de beperkte ruimte in de camper wel een nadeel.

Zomermaanden populair

Gezinnen kiezen vooral voor de zomermaanden juli en augustus. Ze blijven gemiddeld twee nachten op één plek en houden hun reistijd tussen stops maximaal vijf uur. Wat betreft verblijfplaatsen, kiest 43 procent liefst voor campings vanwege de voorzieningen, terwijl 24 procent de voorkeur geeft aan camperplaatsen.