Chinese Deddle Carbonic Liner maakt opwachting in Europa

13 augustus 2024

De Deddle Carbonic Liner op een Iveco Daily-chassis is het nieuwste product van het Chinese camperbouwbedrijf Deddle RV, dat hiervoor de handen ineenslaat met La Marca. Samen presenteren ze een unieke alkoofcamper, die zowel van binnen als van buiten spraakmakend is.

Deddle - buitenkant

Het begint met de opvallende buitenkant: de Deddle Carbonic Liner is uitgevoerd in een bijzondere kleur metallic donkergroen, gecombineerd met grijze striping en neongele letters voor de merknaam. Op het dak ligt 2.000 Wp aan zonnepanelen. In combinatie met de 800 Ah aan lithiumbatterijen en de Alde-warmwaterverwarming is deze alkoofcamper heel geschikt om mee off grid te gaan. De naam van deze Deddle-camper komt van het materiaal waar de opbouw van is gemaakt: het lichte en sterke carbon.

Zonnepanelen op dak Deddle

Op de plaats van bestemming onthult de Carbonic Liner zijn ware grootte: dan schuiven twee slide-outs uit. Hierdoor ontstaat binnen een zee aan ruimte. De slide-out aan de zijkant biedt plaats aan een comfortabele sofa, die voor de nacht is om te bouwen tot slaapplaats voor twee personen. Achterin schuift de camper ook uit, waardoor er voldoende plek is voor een groot tweepersoonsbed. Ook in de alkoof kunnen twee personen overnachten.

Bed

Wie met de Deddle Carbonic Liner op reis gaat, hoeft de camper bijna niet uit. Alles is aan boord: van een vaatwasser, wasmachine, koffieapparaat en televisie tot een super-de-luxe badkamer. Het sanitairgebouw op de camping verbleekt hierbij, vooral vanwege het zogenoemde smart toilet van Panasonic, dat onder meer een verwarmde bril en een bidet-functie heeft.

badkamer in Deddle

De Deddle Carbonic Liner is over een paar weken voor het eerst in Europa te zien, op de Caravan Salon in Düsseldorf. Dan maken Deddle RV en La Marca waarschijnlijk meer bekend over de afmetingen, het gewicht en de prijs van deze carboncamper uit China.

Meer afbeeldingen

Carbonic Liner keuken
Carbonic Liner alkoofbed
Deddle RV Carbonic Liner sofa
Deddle RV Carbonic Liner slideouts