Adria Compact Max nu ook op VW Crafter

5 augustus 2024

De smalle halfintegraal Adria Compact Max is nu ook leverbaar met de Volkswagen Crafter als basisvoertuig. Er zijn drie indelingen: een met een dwarsbed en twee met enkele bedden.

De Compact op Crafter is een aanvulling op de bestaande Compact-serie, die bestaat uit smalle halfintegralen op de Fiat Ducato. De Crafter-modellen zijn met 2,17 meter wel iets breder dan de Ducato’s, die slechts 2,12 meter breed zijn.

De Compact Max SP is met 6,50 meter de kortste camper van het Crafter-trio. Deze heeft een dinettebank en een dwarsbed. De SL-indeling is met 6,99 meter een halve meter langer. Deze heeft enkele bedden en eveneens een dinettebank. Enkele bedden zijn ook te vinden in de 7,25 meter lange Compact Max DL, die verder een face-to-face-indeling met loungebanken tegenover elkaar heeft. De zitgroep in de SL en DL is om te bouwen tot derde bed. Alle campers hebben vier gordelplaatsen, een dakvenster boven de zitgroep en een panoramaraam in de kap.

In de Compact Max DL met de face-to-face-indeling is de keuken aan de bestuurderskant geplaatst. De SP en SL hebben een keuken links van de ingang. Alle drie de campers hebben in de badkamer een draaibare wastafelwand die plaats kan maken voor de douche, en verder een toilet en een raam dat open kan. 

De drie nieuwe Adria-campers zijn uitgerust met dieselverwarming van Truma. Voor de tanks en leidingen is er plaats in de technische dubbele bodem. Tot de standaarduitrusting van de Crafter behoren een 140 pk-motor en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een 177 pk-motor en een achttrapsautomaat staan op de optielijst. Opvallend in de cabine is de zogenoemde digital cockpit met een kleurenscherm van 10,25 inch, en dan vooral de uitbreiding met een intelligente digitale stemassistent; gebaseerd op chatbot ChatGPT. Wat de nieuwe Adria op de Crafter gaat kosten, is nog niet bekend.