Spanje

Midden Spanje op z'n mooist

spanje_bergen_Monfrague_015
spanje_monfrague_gier_015
spanje_meimaand_015

Extremadura is één van de mooiste regio’s van Spanje, met prachtige bloemenweiden en een karakteristiek natuurgebied. Het voorjaar is bij uitstek een geschikte periode om deze streek te verkennen. De temperatuur is dan al aangenaam, maar het is nog niet te warm om activiteiten te ondernemen. 

euro

XXX p.p. (vanaf)

calendar_month

06 mei 2025 - 28 mei 2025

route

900 kilometer

people

20 campers

Hoogtepunten

  • Stadsbezoek universiteitsstad Salamanca
  • Vogelexcursie in Monfragüe
  • Bezoek Oud Romeinse stad Merida

Deze reis staat in het teken van natuur, cultuur en een stukje geschiedenis. Kenmerkend van deze reis is het rustige tempo, want we verblijven meestal drie nachten op een camping. Startpunt van de reis is Salamanca. Via prachtige routes door de Extremadura bezoeken vervolgens diverse plaatsen zoals Cáceres, Merida en Toledo. Er zijn diverse mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

2025-015_midden-spanje
spanje_la Alberca_geiten_015
spanje_la Alberca_bergen_015
spanje_dehesa_015
Rijdagen: dag 3,6

Dag 1-8 Salamanca, la Alberca, Hervas

We starten onze reis in Salamanca met een gezellig welkomstdiner. Daarna ontdekken we deze prachtige universiteitsstad per fiets, onder begeleiding van een Nederlandse gids. De stad bruist van het leven en charmeert met haar historische gebouwen en levendige sfeer.

Vervolgens reizen we naar het schilderachtige dorpje La Alberca, waar je kunt wandelen of fietsen in het adembenemende natuurpark Las Batuecas. Daarna gaat de reis verder naar Hervás, met zijn authentieke Joodse wijk. Hier verkennen we met 4×4’s de natuur en bezoeken we watervallen.Vanuit Hervas rijden we via de Jerte Vallei naar Malpertida de Plasencia.  

 

spanje_la Alberca_bergen_015
Rijdagen: dag 9

Dag 9-12 Malpertida de Plasencia, de Monfrague

Vanaf onze camping in Malpertida de Plasencia gaan we met een gids op pad naar het prachtige Monfragüe. Dit natuurgebied is een paradijs voor vogelliefhebbers, met indrukwekkende roofvogels zoals gieren en arenden die hier broeden op steile rotsen. Denk aan de monniksgier of Spaanse keizerarend. Het park, gelegen tussen de Sierra de Serrejon en Sierra de Piatones, biedt spectaculaire uitzichten met rivieren, kloven en rotswanden. Naast het bewonderen van de vogels, maken we waarschijnlijk ook een rondvaart over de Taag en kun je genieten van prachtige wandelingen in dit bijzondere gebied.

spanje_monfrague_gier_015
Rijdagen: dag 13, 16

Dag 13-18 Valencia de Alcantara, Cáceres/Mérida

Tijdens deze reisdagen ontdek je de karakteristieke dehesa’s van Extremadura: uitgestrekte weidelandschappen met steeneiken en kurkeiken, waar zwarte varkens zich voeden met eikels. Vanuit onze camping in Valencia de Alcántara bezoeken we een hammenboerderij van de beroemde Iberico-hammen en een kurkfabriek.

Daarna rijden we via het natuurgebied Las Barruecas naar het historische Cáceres, een UNESCO-werelderfgoedstad vol oude kerken, paleizen en ooievaarsnesten. We maken ook een busexcursie naar Mérida, waar je indrukwekkende Romeinse ruïnes kunt bewonderen.

spanje_caceres_015
Rijdagen: dag 19, 21, 23

Dag 19-23 Guadalupe, Toledo

We naderen het einde van onze reis en rijden naar Guadalupe, een charmant dorpje met smalle straatjes en historische berghuizen. Guadalupe staat bekend om het prachtige klooster en is een populaire bestemming voor Spaanse bedevaartgangers. Hier werd Columbus ooit ontvangen door de koningen van Spanje.

Onze laatste stop is bij Toledo, een fascinerende stad gebouwd op een rotsplateau aan de Taag. Het compacte, oude stadsdeel is rijk aan geschiedenis en bezienswaardigheden. We sluiten deze onvergetelijke reis af met een gezellig afscheidsdiner.

spanje_toledo_015

Datum en prijzen

Vertrekdata 2025

Inbegrepen

  • 22 overnachtingen
  • 7 excursies
  • 2 lunches (incl. 1 drankje)
  • 2 diners (incl. 2 drankjes)
  • 1 BBQ (incl. 2 drankjes)
  • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
  • Wegenkaart van het reisgebied
  • Digitale reisinformatie in app TripPlans
  • Fooien
  • Bijdrage voor het aanplanten van bomen met Stichting StukjeNatuur ter compensatie van de CO2-uitstoot.

Toeslagen

  • Niet-leden betalen € 50 per boeking extra.
  • Voor een geprint reisboek geldt een toeslag van € 25 per boeking.

Belangrijke informatie

  • Deze reis is geschikt voor deelnemers met een goede lichamelijke conditie. Ben je goed ter been en maak je zonder moeite lange wandelingen op oneffen ondergrond dan is deze reis zeker geschikt voor jou.
  • Deze reis is niet geschikt voor campers langer dan 8 meter (inclusief fietsenrek).
  • Deze reis is geschikt voor camperaars die ervaring hebben met rijden in de bergen.
  • Huisdieren zijn op deze reis toegestaan behalve tijdens excursies, gezamenlijke maaltijden en gezamenlijke activiteiten.
  • De reis is nog in ontwikkeling, mogelijk worden er wijzigingen aangebracht die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
  • Check voor boeking de Algemene voorwaarden NKC camperreizen – NKC.
Reisbegeleiders

Cora en Arie zijn de enthousiaste reisbegeleiders

Kennismakingsbijeenkomst
arie-en-cora-rorije
verzekeringen-algemeen-klantenservice-microfoon Contact

Contact

Heb je vragen over het boeken van een groepsreis? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

east
Service en contact

Voordelen NKC Groepsreizen

8.1
Gemiddelde waardering deelnemers
done
Reizen voor en door camperliefhebbers
done
Méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen
done
Hoge beoordeling door deelnemers

Samen richting een duurzame campergeneratie

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

Bekijk ook andere groepsreizen