Feestelijke opening camperplaats bij Purmerend

31 juli 2024

Vlak bij Purmerend en Zuidoostbeemster vindt komend weekend de feestelijke opening plaats van Camperpark the Hidden Valley. Makkelijk bereikbaar vanaf de A7, die overigens niet hoorbaar is op de camperplaats. Deze ligt op drie kilometer van Zuidoostbeemster en vier kilometer van Purmerend. 

De eigenaren Martine en Richard Knook kwamen op het idee om een camperplaats te beginnen toen ze een keer met de camper van de ouders van Richard op stap waren en op een locatie in Giethoorn enorm van het camperen genoten. “We hebben in het verleden paarden gehouden en toen die er niet meer waren, hadden we een stuk land over. We besloten toen dat we dit wilden inrichten als camperplaats”, vertelt Martine Knook. Daarbij hebben de twee dankbaar gebruikgemaakt van adviezen van het Projectbureau Camperplaatsen van NKC. 

Ook toen bleek dat een van de omwonenden bezwaar aantekende tegen de plannen, omdat de camperplaats zou leiden tot meer verkeersbewegingen. Knook: “Deze buren hebben steun gezocht bij de Stichting Behoud Waterland en samen zijn ze naar de rechter gestapt, om de vergunning aan te vechten. Deze heeft de gemeente in het gelijk gesteld, maar er is beroep aangetekend. Dat kan jaren duren, dus we gaan toch van start, met een tijdelijke vergunning.” 

De camperplaats telt twintig plekken en is voorzien van eenvoudig sanitair en verder alle noodzakelijke voorzieningen, maar nog geen afvoer voor afvalwater. Centraal is er een vuurplaats, waar gasten samen rond het vuur kunnen zitten en eventueel kunnen vleeswiegen, het garen van vlees door het boven het vuur heen en weer te laten gaan. 

De sitecode van Camperpark the Hidden Valley op Campercontact is 158750.