Spanje

Winterzon in Spanje

spanje-camper-zee
spanje-moraira-boulevard-2018-075

Genietend van de Spaanse winterzon hop je in een aangenaam tempo van costa naar costa en kom je onderweg op de mooiste plekken.

euro

2.175 p.p. (vanaf)

calendar_month

30 jan 2025 - 11 mrt 2025

route

1.600 kilometer

people

20 campers

Hoogtepunten

  • De Sagrada Familia van binnen bezoeken
  • Bezoek aan een flamencoshow in Sevilla
  • Alhambra “Het Rode Paleis”

Met deze reis langs de Spaanse Costa del Sol en Costa Blanca ontvlucht je zes weken lang de kou, de wind en de regen in Nederland.

2025-075_spanje_winter-01
spanje-novelda-kerkje-2020-075
spanje-van-kust-tot-kust-costa-de-la-luz-strand-zee-boom
spanje-valencia-ciudad-de-las-artes-2018-075
spanje_barcelona_huizen_gaudi_2019_059 (1)
075-foto-land
Flamenco Dancer
Rijdagen: dag 5

Dag 1-8 El Rocio, Sevilla

Waar beter te beginnen aan deze overwinterreis dan in het zonnige zuiden van Spanje? Startpunt is het westernstadje El Rocío. Hier geen razend verkeer over asfaltwegen, maar paard en wagen die hobbelen over zandstraten en ‘parkeren’ bij saloonachtige huizen. Ook de ligging van het authentieke cowboydorpje midden in Nationaal Park Doñana is bijzonder. Dit paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars ontdekken we op avontuurlijke wijze vanuit safaribussen.

Dos Hermanas is onze volgende standplaats en een fijne uitvalsbasis om Sevilla te bezoeken. Deze schitterende stad barst van de bezienswaardigheden, maar is misschien nog bekender als bakermat van de flamenco. De flamencoshow die we bijwonen is daarom een onmiskenbaar hoogtepunt.

Flamenco Dancer
Rijdagen: dag 9 en 13

Dag 9-15 Tarifa, Granada

In het zuidelijkste puntje van Spanje – én continentaal Europa – hebben we uitgebreid de tijd om lekker te genieten van het mediterrane klimaat. We zijn dan in Tarifa, ooit een wat slaperig stadje, maar tegenwoordig een echt kitesurfparadijs. Door de krachtige wind is het lekker uitwaaien op de brede zandstranden, vanwaar je Marokko kunt ziet liggen. De Straat van Gibraltar oversteken om een dagje Tanger te doen is dan ook mogelijk.

Hierna rijden we naar Granada en bezoeken we uiteraard het Alhambra. Een ervaring om naar uit te kijken, want de schoonheid van dit magnifieke paleizencomplex uit de Moorse periode moet je gewoon gezien hebben.

spanje-tarifa-sculptuur-2017-075
Rijdagen: dag 16 en 20

Dag 16-20 Los Escullos, Crevillent

Natuur- en wandelliefhebbers opgelet: op onze volgende bestemming kun je je hart ophalen. In natuurpark Cabo de Gata vind je namelijk ongerepte baaien, reusachtige kliffen, maagdelijke strandjes, vulkanische rotsformaties, desolate (woestijn)landschappen, natuurlijke zoutmeren en metershoge zandduinen. Oftewel: het grootste beschermde kustgebied van Andalusië is net een klein paradijs.

Verder staat er deze dagen een busexcursie naar Almería op het programma. Slenter hier vooral door de gezellige wirwar van smalle straatjes in het oude centrum en plof neer bij een van de vele tapastentjes.

spanje-strand-costa-de-la-luz-zee-winter
Rijdagen: geen

Dag 21-24 Crevillent

Zo halverwege de reis veranderen we van koers en volgen we de kustlijn naar het noorden. In Crevillent aan de Costa Blanca verblijven we meerdere dagen. We hebben dan mooi de tijd voor een busexcursie naar het nabijgelegen Novelda, waar het heiligdom van Santa María Magdalena ongetwijfeld het meest bekende én meest bijzondere gebouw is. Dit religieuze bouwwerk is ontworpen door een leerling van de beroemde architect Gaudí en doet denken aan een miniversie van de Sagrada Família.

Rijdagen: dag 25 en 30

Dag 25 - 32 Valencia, Oropesa

Net ten zuiden van Valencia ligt El Saler, het dorpje met zijn uitnodigende witte zandstranden en paellarestaurants. Een aangename plek om met de camper te bivakkeren. Ook aangenaam is de kennismaking met Valencia. De derde grootste stad van Spanje is minder bekend dan grote broers Madrid en Barcelona, maar heeft zijn bezoekers ontzettend veel te bieden.

Niet te missen zijn de futuristische bouwwerken in de ‘Stad van de Kunst en de Wetenschap’, een prachtig staaltje moderne architectuur. Het historische centrum met de eeuwenoude kathedraal toont het andere gezicht van de sinaasappelstad. Oropesa del Mar is de laatste plaats die we aandoen in de regio Valencia.

spanje-valencia-ciudad-de-las-artes-2018-075
Rijdagen: dag 33 en 37

Dag 33-41 Cambrils, Barcelona, Mataro

De laatste week brengen we door in Catalonië. Eerste halte in deze trotse streek is de badplaats Cambrils, waar we nog even extra genieten van de winterzon. Leuk om te doen in deze omgeving is een fietstocht naar Cap de Salou of een tripje naar het ‘Romeinse’ Tarragona. Het kleurrijke Gaudí-museum in Reus bekijken we gezamenlijk.

Onder leiding van een gids bezoeken we de wereldstad Barcelona zien we de ingenieuze bouwwerken van de architect in het echt. Zo bekijken we onder meer de Sagrada Familia van “binnen” onder leiding van en een Nederlandssprekende gids. Eindpunt van de reis is Mataró.

spanje_barcelona_huizen_gaudi_2019_059 (1)

Datum en prijzen

Vertrekdata 2025

Inbegrepen

  • 40 overnachtingen
  • 8 excursies
  • 4 lunches (incl. 1 drankje)
  • 3 diners (incl. 2 drankjes)
  • Kennismakingsbijeenkomst met lunch
  • Wegenkaart van het reisgebied
  • Reisinformatie in app TripPlans
  • Fooien
  • Bijdrage voor het aanplanten van bomen met Stichting StukjeNatuur ter compensatie van de CO2-uitstoot

Toeslagen

  • Niet-leden betalen € 50  per boeking extra.
  • Voor een geprint reisboek geldt een toeslag van € 25  per boeking.
verzekeringen-algemeen-klantenservice-microfoon Contact

Contact

Heb je vragen over het boeken van een groepsreis? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

east
Service en contact

Details

Reisbegeleiders

Chrit en Marij zijn de enthousiaste reisbegeleiders

Kennismakingsbijeenkomst
chrit-en-marij-kersten-2

19 december 2024 te Beekbergen

Belangrijke informatie

 

  • Deze reis is geschikt voor campers tot 8 meter (incl. fietsenrek).
  • Deze reis is geschikt voor deelnemers met een goede lichamelijke conditie. Ben je goed ter been en maak je zonder moeite lange wandelingen op oneffen ondergrond, dan is deze reis zeker geschikt voor jou.
  • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden.
  • Check voor boeking de Algemene voorwaarden NKC camperreizen.

Samen richting een duurzame campergeneratie

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Voordelen NKC Groepsreizen

8.1
Gemiddelde waardering deelnemers
done
Reizen voor en door camperliefhebbers
done
Méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen
done
Hoge beoordeling door deelnemers

Bekijk ook andere groepsreizen