Nieuwe camperplaats in Twente

17 juli 2024

In het Twentse Deurningen in de gemeente Dinkelland is kortgeleden camperplaats Erve de Heistee van start gegaan, met ruimte voor 25 campers. Het initiatief kwam tot stand doordat klanten van de stoffeerderij op het erf vroegen of ze er met hun camper konden overnachten, vertelt Esmée Heupink, die paarden houdt op het erf. Samen met eigenaar Gerard Pleijhuis van de stoffeerderij beheert zij de camperplaats. 

Op het terrein van de camperplaats is ook een paardenstal en Heupink kan paardrijlessen verzorgen voor gasten van de camperplaats. “Wel moeten ze ervaring hebben met paarden, de lessen zijn niet voor beginners”, zegt ze. In de toekomst wil ze ook buitenritten gaan organiseren, “zodat mensen ook te paard van de omgeving kunnen genieten.” In die omgeving is overigens heel wat te beleven: er zijn veel wandel- en fietsroutes, stranden, zwemvijvers, een belevenisboerderij en in Deurningen is een eet- en biercafé met een mooi terras. 

De initiatiefnemers van de camperplaats hebben zich bij laten staan door adviseur camperplaatsen Bert Nellestein van het Projectbureau Camperplaatsen van NKC. “We hebben veel gehad aan zijn adviezen”, zegt Heupink. Maar helemaal klaar is de camperplaats nog niet: een sanitairgebouw en een kantine zijn nog in aanbouw, maar er is wel al een serviceplek voor het legen van de toiletcassette, het lozen van afvalwater en het tappen van schoon water. Ook zijn er al aansluitingen voor elektra.

De sitecode van camperplaats Erve de Heistee op Campercontact.com is 158427.