Spanje - Portugal

Iberische winterzon

spanje-valencia-ciudad-de-las-artes-2018-075
el-rocio
bootje-varen-6-lagos-algarve-portugal

Deze veelzijdige rondreis door Spanje en Portugal is perfect voor actieve camperaars die veel willen zien en ervaren en daarnaast graag de winter doorbrengen in de zon.

euro

2.375 p.p. (vanaf)

calendar_month

18 jan 2025 - 03 mrt 2025

route

2.650 kilometer

people

20 campers

Hoogtepunten

  • Spectaculaire jeepsafari in Monchique-gebergte
  • Boottocht door natuurpark Ria Formosa
  • Wandelpad ‘El Caminito del Rey’

Deze campertrip heeft een relaxed reistempo en start nabij het mediterrane Valencia. Via de Costa Brava zakken we af naar het diepe zuiden van Spanje, waar de winter niet lijkt te bestaan. In het zonnige Andalusië trekken we in ruim twee weken van oost naar west en komen we langs de meest onvergetelijke plekken.

Ongeveer halverwege de reis belanden we in de Algarve, de warmste streek van Portugal. Na enkele stops in Alentejo komen we aan in het kleurrijke Lissabon. Hierna gaan we naar het iets minder zonzekere noorden, maar kunnen we ons sowieso warmen aan de culturele pracht en praal in enkele historische steden.

2025-189_iberische_winterzon-01
bootje-varen8-lagos-algarve-portugal
lissab
porto-rivier-de-douro-portugal
old church of Lagos city in Algarve, Portugal
istock-portugal-algarve-lagos-zee-rots-strand-reisgids-2018-1 (1)
Rijdagen: dag 1, 4

Dag 1-6 El Saler, Crevillent

Ons startpunt is El Saler, waar we volop kunnen genieten van de Spaanse zon. De camping ligt aan de rand van een natuurpark, tussen rijstvelden en dennenbossen, en op loopafstand van een uitgestrekt wit zandstrand. Valencia ligt vlakbij en dat verkennen we op de fiets en met een gids. We rijden verder via de kust naar Crevillent, waar we mooi de tijd hebben om op eigen houtje de Costa Blanca te verkennen.

e-vos–O_eNIoGF6g-unsplash valencia spanje
Rijdagen: dag 7, 10, 13

Dag 7-15 Cabo de Gata, Motril, Ronda

Hoe dichter we bij Andalusië komen, hoe woestijnachtiger en spectaculairder het landschap wordt. We verblijven in natuurpark Cabo de Gata met vulkanische rotsformaties, (woestijn)landschappen, ongerepte baaien en diepe kliffen.

We maken er een excursie naar het authentieke Almería, gaan naar (de grotten van) Nerja, het witte droomdorpje Frigiliana en het fotogenieke Ronda. Net zo onvergetelijk is de tocht over het wandelpad ‘El Caminito del Rey’.

gabriel-roca-PLlzO3fBd5g-unsplash cabo de gata spanje
Rijdagen: dag 16, 20

Dag 16-23 El Puerto de Santa Maria, El Rocío

Enigszins verstopt in het zuidwesten van Spanje ligt de sherrydriehoek. In sherryhoofdstad Jerez de la Frontera bezoeken we een bodega en proeven we deze unieke wijn. Ook niet te missen: de trip met ferry naar Cádiz, het Havana van Spanje.

Totaal anders is het cowboydorp El Rocío met zijn zandwegen, saloonachtige barren en vele paarden. Nog een hoogtepunt is het nationaal park Doñana, waar we doorheen rijden met 4×4 wagens.

spanje-el-rocio-2-bustoer-2020-075
Rijdagen: dag 24, 27

Dag 24-29 Olhão, Lagos

Na ruim drie weken Spanje zetten we voet op Portugese bodem in Olhão, een knus en sfeervol dorpje in de oostelijke Algarve. Hier trappen we ons Portugese camperavontuur toepasselijk af met een ‘Welkom in Portugal-proeverij’. Een dag later maken we vanuit dit vissersstadje een boottocht door natuurpark Ria Formosa, een van de zeven natuurwonderen van Portugal.

In Lagos begeven we ons in het meer toeristische deel van de Algarve en maken we een memorabele jeepsafari door het Monchique-gebergte.

bootje-varen-4-lagos—algarve—portugal
Rijdagen: dag 30, 32, 35

Dag 30-37 Porto Covo, Èvora, Lissabon

We verleggen de koers naar het noorden en tuffen naar Porto Covo. Dit vriendelijke vissersdorpje ligt aan de Alentejaanse kust en herbergt veel halvemaanvormige stranden.

Met het zand nog tussen de tenen vervolgen we onze weg landinwaarts naar Évora, waar we de kurkfabriek bezoeken. In dit culturele hart van de Alentejo ligt de geschiedenis voor het oprapen. Zeker in het historische centrum, dat is uitgeroepen tot werelderfgoed.

Hierna is het de beurt aan Lissabon om de show te stelen. Samen met een gids bezoeken we deze bruisende hoofdstad en zien we de mooiste plekken.

lissab
Rijdagen: dag 38, 41, 43

Dag 38-45 Nazaré, Coimbra, Lamego

Het laatste deel van de reis begint nabij de badplaats Nazaré. Niet zomaar een badplaats, want hier trotseren dappere surfers elke winter de grootste golven ter wereld: een waar kijkspektakel dus.

Van een heel andere schoonheid zijn het Klooster van Batalha – een gotisch meesterwerk – en het Sanctuarium van Fátima, een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor Mariaverering. Tijdens een dagexcursie slaan we deze twee culturele vliegen in één klap.

Ook etappepunt Coimbra is doordrenkt van geschiedenis. Toch proeven we in deze gezellige universiteitsstad niet alleen cultuur: ’s avonds staat er een diner met fadomuziek op het menu. In Porto, de stad vernoemd naar de heerlijke portwijnen, sluiten we de reis in stijl af met een afscheidsdiner.

edgar-8Tv0n6c35FI-unsplash coimbra portugal

Datum en prijzen

Vertrekdata 2025

Inbegrepen

  • 44 overnachtingen
  • 13 excursies
  • 4 lunches (incl. 1 drankje)
  • 3 diners (incl. 2 drankjes)
  • 1 diner (incl. 2 drankjes) met entertainment
  • 1 proeverij
  • Kennismakingsbijeenkomst met lunch
  • Wegenkaart van het reisgebied
  • Digitale reisinformatie in app TripPlans
  • Fooien
  • Bijdrage voor het aanplanten van bomen met Stichting StukjeNatuur ter compensatie van de CO2-uitstoot

Toeslagen

  • Niet-leden betalen € 50 per boeking extra.
  • Voor een geprint reisboek geldt een toeslag van € 25 per boeking.
verzekeringen-algemeen-klantenservice-microfoon Contact

Contact

Heb je vragen over het boeken van een groepsreis? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

east
Service en contact

Details

Reisbegeleiders
diana-mommers-en-vera-maes

Diana en Vera zijn de enthousiaste reisbegeleiders

Kennismakingsbijeenkomst

11 december 2024 te Beekbergen

Belangrijke informatie

 

  • Deze reis is geschikt voor deelnemers met een goede lichamelijke conditie. Ben je goed ter been en maak je zonder moeite lange wandelingen op oneffen ondergrond, dan is deze reis zeker geschikt voor jou.
  • Tijdens deze reis wordt regelmatig gefietst.
  • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden.
  • Check voor boeking de Algemene voorwaarden NKC camperreizen – NKC.

Samen richting een duurzame campergeneratie

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

Voordelen NKC Groepsreizen

8.1
Gemiddelde waardering deelnemers
done
Reizen voor en door camperliefhebbers
done
Méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen
done
Hoge beoordeling door deelnemers

Bekijk ook andere groepsreizen