Spanje

Spanje - Natuur en stad

spanje_vilanova-i-la-geltru_standbeeld_plein_2019_059

Deze afwisselende reis door landelijk én stedelijk Spanje biedt je het beste van twee werelden.

euro

2.275 p.p.

calendar_month

18 sep 2024 - 05 nov 2024

route

3500 kilometer

people

20 campers

Over de reis

Introductie

Je rijdt door prachtige landschappen waar mooie vergezichten en berglandschappen je betoveren. Ook bezoek je een aantal natuurparken (Donana en Monfrague) om te genieten van de flora en fauna. De prachtige architectuur in de vele steden die het land telt, zoals Barcelona, Valencia, Almeria, Granada en Madrid, komt ook aan bod. In het najaar is de temperatuur in Spanje meestal erg aangenaam. Het ontdekken van de bijzonderheden van deze steden is dan een prettige bezigheid. Dit doe je onder leiding van veelal Nederlandssprekende gidsen. Deze reis is bedoeld voor natuur- en cultuurliefhebbers.

spanje-monfraque-gier-2014_085-6
spanje-toledo-overzicht-2014-082
ebrodelta-stad-en-natuur
istock-518030534

Hoogtepunten & unieke kenmerken

  • Ontdek Catalonië
  • Geniet van National Parc Monfraque
  • Bewonder het Alhambra, “Het Rode Paleis”
  • Bezoek aan een flamencoshow in Sevilla
  • Cordoba met de Mezquita
2024-172_spanje_natuur_en_stad-01

Reisschema

Dag 1-9 Zarautz, Burgos, Madrid, Toledo

Rijdagen: dag 2, 4, 7

Stedelijke start

We trappen de reis af met een welkomstbuffet in Zarautz, aan de Golf van Biskaje. Het eerste deel van de reis is gereserveerd voor een drietal historische steden. Allereerst reizen we naar de prachtige pelgrimsstad Burgos met zijn machtige kathedraal. Als laatste is Toledo aan de beurt: Een kleurrijke warboel van smalle straatjes en schitterende middeleeuwse architectuur. Het centrum voelt aan als een groot museum waar je van hoogtepunt naar hoogtepunt loopt. De gotische kathedraal is de grootste blikvanger en zullen we gezamenlijk bezoeken. Op slechts een uur rijden van Toledo ligt Madrid, de hoofdstad waar we een dag lang onze ogen kunnen uitkijken.

spanje_burgos_kathedraal_2019_059

Dag 10-19 Malpartida, Caceres, Córdoba, El Rocío

Rijdagen: dag 10, 12, 14, 17

Het Wilde Westen

De vogelexcursie in het nationaal park Monfrague maakt de afwisseling tussen natuur en stad compleet. We genieten van culturele rijkdom in werelderfgoedplaats Mérida (het ‘Rome van Hispania’). Hoogtepunt in Córdoba is het bezoek aan de Mezquita, ooit een Moorse moskee, tegenwoordig een enorme kathedraal. De tocht door nationaal park Monfragüe maakt de afwisseling tussen stad en natuur compleet. In El Rocío met zijn zanderige wegen, saloonachtige huizen en vele paarden lijken we te zijn terechtgekomen in het wilde westen. Het cowboydorp schurkt tegen het nationaal park Doñana aan en kijkt uit op het vogelrijke moerasland. Tijdens de excursie door het grootste wildreservaat van Spanje zullen we veel bijzondere trekvogels zien, maar ook de Iberische lynx sluipt hier rond.

spanje-cordoba-moskee-binnenplaats-2020-085

Dag 20-27 Sevilla, El Puorto de Santa Maria

Rijdagen: dag 20, 24,

Tijd voor de flamenco. Olé!

In het bruisende Sevilla bezoeken we een flamencoshow. Gepassioneerde dansers en muzikanten brengen je in vervoering en laten je in een intieme sfeer kennismaken met deze Andalusische kunstvorm. Daaraan voorafgaand bezoeken we het Real Alcázar, wandelen we door het sfeervolle centrum van Sevilla en maken we een rondrit langs de vele historische en hedendaagse bezienswaardigheden. Vanuit Sevilla bezoeken we een olijvenboerderij voor een proeverij. Ongeveer halverwege de reis trekken we verder en komen we aan in El Puorto de Santa Maria bij Cádiz. Vandaar uit bezoeken we de sherrystad Jerez de la Frontera. Naast sherry staat de stad ook bekend om de paardenshows en flamenco.

spanje-almeria-uitzicht-vanaf-alcazar-2018_005r

Dag 28-34 Ronda, Carchuna

Rijdagen: dag 28, 31

Alhambra

Het fotogenieke Ronda imponeert met zijn spectaculaire ligging aan weerszijden van een kloof. Onze volgende uitvalsbasis is Carchuna. De bekende badplaats Nerja aan de Costa del Sol ligt vlakbij en is dankzij zijn gezellige centrum, uitnodigende stranden en het ‘Balkon van Europa’ geliefd bij toeristen. Op een heuvel vlak achter Nerja ligt het witte dorp Frigiliana, dat meerdere malen is uitgeroepen tot mooiste dorp van Spanje. Een onmiskenbaar hoogtepunt van de reis is de excursie naar het Alhambra, een gigantisch middeleeuws paleizencomplex dat hoog boven Granada uittorent. Het reusachtige meesterwerk uit de Moorse architectuur voelt als een culturele schatkist en is een absolute topattractie in Spanje.

spanje-alhambra-vijver-2018_005

Dag 36-43 Almería, Crevillent, Valencia

Rijdagen: dag 35, 38, 41

Verder langs de costa's

We verblijven in het bijzondere natuurpark Cabo de Gata, een semi-woestijnachtig berggebied aan de Middellandse Zee met steile kliffen, schilderachtige baaien en oude vulkanen. Tijdens de stadswandeling in Almería bezoeken we onder meer het Alcazaba, het grootste fort dat de Moren ooit in Spanje gebouwd hebben. Vanuit Crevillent bezoeken we Elche met zijn palmentuin. In Valencia, de sinaasappelstad, leren we de twee gezichten van de stad kennen. De oude binnenstad met zijn historische gebouwen en de Stad van Kunst en Wetenschap in de voormalige rivierbedding.

spanje-almeria-2-alcabaza-2019-075

Dag 44-49 Vilanova i la Geltrú, l’Estartit

Rijdagen: dag 44, 48

Van Barcelona naar Costa Brava

Voor het laatste deel van de reis strijken voor meerdere dagen neer in Vilanova i la Geltrú. In deze gezellige kustplaats vind je vele kilometers aan zandstranden en een oud centrum met verschillende wijnkelders. Een perfecte plek dus om de Catalaanse wijnen uit te proberen. Verder bezoeken we onder leiding van een gids Barcelona en zien we onder meer de wereldberoemde Sagrada Família. Ook het bezoek aan het klooster Montserrat met een optreden van het knapenkoor mag niet onvermeld blijven. Daarna genieten we, op de laatste dag, van zon en zee in l’Estartit, een badplaats aan de Costa Brava, waar we een afscheidsbuffet hebben.

spanje-barcelona-parc-guel-2018-075

Datum en prijzen

Vertrekdata 2024
Startdatum 18-09-2024
Einddatum 05-11-2024
Beschikbaarheid Voldoende
Camper +1 persoon € 3.155 p.p.
Camper + 2 personen € 2.275 p.p.
east
Boeken

Inbegrepen

  • 48 overnachtingen
  • 16 excursies
  • 3 lunches (inclusief drankje)
  • 3 diners (inclusief 2 drankjes)
  • koffie met iets lekkers
  • kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
  • wegenkaart van het reisgebied
  • reisinformatie in app TripPlans
  • NKC reisboek (of korting als je kiest voor alleen digitale reisinformatie)
  • alle fooien
  • bijdrage aan Stichting ‘StukjeNatuur’ waarmee 11 bomen worden aangeplant (1117 kg CO2 compensatie)

Toeslagen

  • Voor niet-NKC leden geldt een toeslag van € 50 per boeking.

Details

Reisinformatie
Reisnummer

‍2024-172

Max. groepsgrootte

20 campers

Startpunt

Zarautz, Spanje

Eindpunt

L'Estartit, Spanje

Lengte reis

3500 kilometer

Aantal rijdagen

16 rijdagen

Kennismakingsbijeenkomst
Datum

23 en 24 augustus 2024

Locatie

Camping Expo Madrid te Dalfsen

Reisbegeleiders
piet-en-joke-lap

Piet en Joke

Assistent reisbegeleiders
gerrit-en-ria-lemans

Gerrit en Ria

Praktische informatie

  • Er is beperkte mogelijkheid tot deelname voor campers langer dan 8.00 meter (incl. fietsenrek). Neem vóór inschrijving contact op met de reisbegeleiding.
  • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden en activiteiten.
  • In verband met de lange duur van excursies en de hoge temperatuur wordt het afgeraden huisdieren mee te nemen.
  • Dit is een zeer inspannende reis; een goede fysieke conditie is een vereiste.
  • Deze reis heeft dagtrajecten van gemiddeld 250 kilometer via smalle, kronkelende wegen waarop je met beperkte snelheid kunt rijden. Ervaring met rijden in de bergen is gewenst.
  • Sommige campings zijn eenvoudig, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra zijn aanwezig.
  • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Ervaringen

Deze groepsreis biedt naast de Spaanse winterzon ook veel cultuur, stedenpracht en natuur.

Piet en Joke
Reisbegeleiders

Daarom mee met NKC

Beleef het ultieme camperavontuur met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Met de NKC kom je op de mooiste plekken en ervaar het gemak en de gezelligheid van samen reizen met onze ervaren reisbegeleiders.

  • Reizen voor en door camperliefhebbers;
  • méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen;
  • hoge beoordeling door deelnemers.

Bekijk ook andere groepsreizen