Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk

Bourgondische wijn- en spijsreis

NL-DE-duits-dorpje-183

Laat de Bourgondiër in je los en ga mee op een smaakvolle wijn- en spijsreis langs wereldberoemde wijngebieden in Frankrijk en Duitsland.

euro

1.195 p.p.

calendar_month

01 sep 2024 - 18 sep 2024

route

1500 kilometer

people

20 campers

Over de reis

Introductie

Lijkt het je wel wat om in de warme septemberzon bourgondisch te genieten van wijnen en spijzen? Dan is deze (fiets) camperreis op jouw lijf geschreven. In een kleine drie weken tijd doorkruis je verschillende wijngebieden in een drietal landen en worden al je zintuigen geprikkeld. Zo proef je de lekkerste streekspecialiteiten, fiets je door schitterende (wijn)landschappen en wandel je door eeuwenoude dorpen en steden. De afwisselende reis start in Zuid-Limburg, waar we ons aangenaam laten verrassen door wijnen van eigen bodem. In de romantische Moezelstreek fietsen we langs groene heuvelflanken vol (extreem) steile wijngaarden en wanen we ons in een levende ansichtkaart. Ook de Elzas is meer dan fotogeniek. In deze Frans-Duitse streek bezoeken we Straatsburg en Colmar en ontdekken we het geheim van hun ongekende aantrekkingskracht. Een stukje zuidelijker ervaren we de rust in de authentieke Jura. Na onder meer een wijnproeverij en truffeljacht in de Bourgogne eindigt de reis in Villey-le-Sec.

NL-DE-wijngaarde-183
NL-DE-183-kerk
NL-DE-183-stadje
NL-DE-camping-uitzicht-183

Hoogtepunten & unieke kenmerken

  • Cultuur, wijnproeverijen en lokale gerechten in de Elzas
  • Fiets langs de Moezel naar de mooiste stadjes
  • Bezoek Strasburg met gids en proef culinaire gerechten
  • Diverse fietstochten door prachtige omgeving
  • Bezoek en proef de Eifel, de Jura, de Vogezen en Bourgondië in één reis
  • Truffel experience en proeverij
NL-DE-2024-183_nederland_duitsland_frankrijk-01

Reisschema

Dag 1-2 Valkenburg, Meerssen

Aankomst

Zuid-Limburgse wijn

Als kloppend hart van het prachtige Limburgse Heuvelland, vormt Valkenburg een fantastisch startpunt. In dit geliefde mergelstadje met zijn imposante kasteelruïne trappen we de reis in stijl af en dineren we in een tijdloze bistro aan de Geul. Ook de volgende dag ervaren we de bourgondische inborst van de Zuid-Limburgers. In het nabijgelegen Meerssen bezoeken we (fietsend) een wijngaard en ontdekken we tijdens de rondleiding hoe de wijnen gemaakt worden. Uiteraard proeven we de wijnen van Limburgse bodem en genieten we van een heerlijke lunch.

NL-DE-dag1-2-183

Dag 3-5 Senheim

Rijdagen: dag 3

Moezelromantiek

Stiekem voelde Zuid-Limburg al aan als buitenland, maar vanaf nu zijn we er echt. En wel in Senheim, een idyllisch kunstenaarsdorpje in de Moezelstreek. De zonovergoten wijngaarden op de steile hellingen zorgen hier samen met de meanderende Moezel voor een romantische aanblik waar je maar geen genoeg van krijgt. Ook tijdens de fietstocht door de magnifieke Moezelvallei en de lunch ‘op hoogte’ kijk je je ogen uit. Dag vijf is een vrije dag, die we gezellig samen afsluiten met wijn en streekspecialiteiten in een vinotheek.

NL-DE-dag-3-5-183

Strasburg

Rijdagen: dag 6, 9

Frankrijk op z'n Duits

Op reis door Griekenland mag Athene uiteraard niet ontbreken. Voor het aanschouwen van de wisseling van de wacht bij het parlementsgebouw kiezen we bewust de zondag, dat dan vanwege groot ceremonieel vertoon het meest spectaculair is. Ook beklimmen we deze dagen de 156 meter hoge Akropolis en zien we de beroemde overblijfselen uit de Griekse oudheid, zoals het Parthenon. Onderweg naar het schiereiland Peloponnesos steken we het supersmalle Kanaal van Korinthe over, waar we ons later met een boot zullen doorwurmen. Het bezoek aan ruïnestad Oud Korinthe is eveneens een gedenkwaardige excursie. Vervolgens rijden we via het imposante Theater van Epidaurus naar badplaats Tolo, vanwaar we uitstapjes maken naar het historische Mycene en Nauplion.

NL-DE-elzas-flickr-2

Dag 11 - 14 Ounans

Rijdagen: dag 11

De groene Jura

Op weg naar Ounans in de Jura neem je natuurlijk de route de Crêtes . Deze voert je over het hoogste punt van de Vogezen, de Grand Ballon, op een hoogte van 1325 meter. Je passeert dan tijdens deze klim Hartmannswillerkopf (Viel Armand). Een monumentale getuigenis van verschrikkelijke gevechten in de eerste wereld oorlog in de Elzas. Hierna trekken we dieper Frankrijk in. In deze bos- en bergrijke omgeving regeert de rust en staat het buitenleven centraal. Oftewel: een ideaal gebied voor een drietal fietstochten die op het programma staan. Allereerst fietsen we naar de Koninklijke zoutziederij van Arc-et-Senans. Een dag later trappen we dwars door de glooiende groene heuvels naar Arbois, hoofdstad van de Jurawijnen. Hier testen we in een betoverende locatie enkele streekwijnen. De laatste fietstocht leidt naar een kaasmakerij waar je de kans hebt om de Comté te proeven, koning onder de bergkazen.

arbois-183

Dag 15 - 18 Villey-le-Sec

Rijdagen: dag 15, 17

Bourgondisch genieten

In de streek waar het bourgondisch genieten is uitgevonden, kun je zelf ontdekken waarom de wijnen van Pommard hét symbool zijn van de rode Bourgondische wijnen. Op eigen gelegenheid kun je de wijnhoofdstad Beaune bezoeken. Deze ommuurde stad heeft een rijke geschiedenis en barst van de bezienswaardigheden. De truffeljacht- en proeverij vormt het bijzondere slotstuk van de dag. Onze laatste etappe brengt ons naar de oevers van de Moezel in Villey-le-Sec. In dit kleine dorpje in Lotharingen staat een afscheidsdiner op het menu en eindigen we de reis op toepasselijke wijze.

NL-DE-james-lee-eegl3pm3grq-unsplash

Datum en prijzen

Vertrekdata 2024
Startdatum 01-09-2024
Einddatum 18-09-2024
Beschikbaarheid Volgeboekt
Camper +1 persoon € 1.575 p.p.
Camper + 2 personen € 1.195 p.p.

Inbegrepen

  • 17 x overnachting
  • 5 x excursie
  • 3 x lunch (incl. 1 drankje)
  • 2 x diner (incl. 2 drankjes)
  • 2 x koffie met iets lekkers
  • 4 x wijnproeverij
  • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
  • Wegenkaart van het reisgebied
  • Reisinformatie in app TripPlans
  • Geprint exemplaar reisboek of korting bij keuze alleen digitale reisinformatie
  • Fooien
  • Bijdrage t.b.v. aanplant 4 bomen (479 kg CO2 compensatie) Stichting StukjeNatuur

Toeslagen

  • Voor niet-leden geldt een toeslag van € 50,- per boeking.

Details

Reisinformatie
Reisnummer

‍2024-183

Max. groepsgrootte

20 campers

Startpunt

Valkenburg, Nederland

Eindpunt

Villey le Sec, Frankrijk

Lengte reis

1500 kilometer

Aantal rijdagen

6 rijdagen

Kennismakingsbijeenkomst
Datum

2 en 3 juli 2024

Locatie

Vakantiepark Ackersate te Voorthuizen

Reisbegeleiders
hoorn-van-john-en-lidy-nkc23nov041bewerkt

John en Lidy

Assistent reisbegeleider
strijbos-wim-en-wilma-nkc23nov007

Wim en Wilma

Praktische informatie

  • Deze reis is niet geschikt voor campers langer dan 9 meter (incl. fietsenrek) i.v.m. beperkte ruimte op de campings.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan op deze reis.
  • Het actieve karakter van deze reis vraagt om een goede lichamelijke en fysieke conditie. Deelnemers moeten goed ter been zijn en zonder moeite lange wandelingen kunnen maken op oneffen ondergrond.
  • Deze reis heeft dagtrajecten van gemiddeld 150 kilometer (max 260 kilometer) via smalle, kronkelende wegen waarop je met beperkte snelheid kunt rijden.
  • Ervaring met rijden in de bergen is gewenst.
  • De fietsafstanden per dag zijn ca. 40 kilometer, fietsen meenemen is verplicht.
  • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
  • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Ervaringen

Een originele, Bourgondische reis. Rijk gevuld met lokale spijs en overvloeiend van wijn. Mon dieu! Wat is camperen in Europa toch fijn.

John en Lidy
Reisbegeleiders

Daarom mee met NKC

Beleef het ultieme camperavontuur met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Met de NKC kom je op de mooiste plekken en ervaar het gemak en de gezelligheid van samen reizen met onze ervaren reisbegeleiders.

  • Reizen voor en door camperliefhebbers;
  • méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen;
  • hoge beoordeling door deelnemers.

Voordelen van NKC groepreizen

8.1
van onze klanten
done
Meer dan 25 jaar ervaring
done
Exclusief voor camperaars
done
Reisinformatie in app
done
Individueel, maar toch samen
done
Inclusief kennismakingsbijeenkomst
done
Begeleiding door 2 (echt)paren
done
Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Bekijk ook andere groepsreizen